Wycieczka zawodowa do gospodarstwa ekologicznego i kooperatywy spożywczej w Marszewie.
,,Rób to, co możesz, z tym co posiadasz, i tam gdzie jesteś.”(Theodore Roosevelt).
Od 22 do 23 września grupa uczniów, przyszłych techników rolników, przebywała na wycieczce zorganizowanej w ramach projektu ,,Popojutrze zawodowo’’ w Marszewie.
Celem wycieczki było poznanie zasad funkcjonowania gospodarstwa, sposobów sprzedaży towarów oraz praktycznego działania Poznańskiej Kooperatywy Spożywczej. Wycieczka jest ostatnim etapem wprowadzenie innowacji Agro-Eko-Lab.
Podczas cyklu szkoleń uczniowie zdobyli wiedzę o ekologicznej produkcji żywności. Dowiedzieli się jak przekształcić swoje gospodarstwo w taki sposób aby było bardziej konkurencyjne na rynku. Poznali również zasady dystrybucji towarów w ramach krótkich łańcuchów dostaw.
Na szkolnym FB zamieszczamy fotorelację z wyjazdu studyjnego.